Secţia de Chirurgie a Spitalului CFR din Cluj, pe roşu

Secţia de Chirurgie a Spitalului CFR din Cluj, pe roşu
Unitatea a trecut de la Transporturi la Sănătate şi are nevoie urgent de reparaţii capitale.
Investiţia ar putea fi suportată de autorităţile locale: protocolul între ministere nu a fost finalizat.

Managementul unităţii medicale a depus solicitări la Consiliul Local Cluj-Napoca şi la Consiliul Judeţean Cluj pentru un ajutor financiar utilizat pentru îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere din spital. Prioritară este secţia chirurgie.

„Ar fi nevoie de 400.000 de lei la secţia chirurgie, pentru reparaţii. Această secţie e prioritară pentru că noi în 2015 avem acreditarea. Ne-am gândit să refuncţionalizăm secţia şi în luna mai am depus o serie de cereri la autorităţile locale şi judeţene să ne sprijine în acest demers. Până acum nu am avut această posibilitate, pentru că am aparţinut de Ministerul Transporturilor", a arătat managerul instituţiei, Silviu Albu. Schimbarea ordonatorului de credite, care a avut loc în februarie, a început cu stângul.

Atunci, unitatea medicală a pierdut pe drumul dintre Ministerul Transporturilor către Ministerul Sănătăţii 20% din venitul pe anul în curs. „S-au rezolvat lucrurile şi am semnat un act adiţional care ne întregeşte fondurile", a punctat Albu. Banii urmează să fie utilizaţi pentru modernizarea celor 12 saloane ale clinicii de Chirurgie. Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, protocolul de trecere al spitalului în subordinea Ministerului Sănătăţii nu a fost finalizat şi din acest motiv instituţia trebuie să se descurce pe cont propriu la capitolul investiţii.

Ministerul Transporturilor a arătat, în luna martie, că pentru Spitalul CFR din Cluj nu au fost alocate fonduri pentru investiţii pe 2013. „Proiectul prevede modernizarea secţiei, însă ne preocupăm pentru obţinerea finanţării. Condiţiile hoteliere de la chirurgie vor fi îmbunătăţite pentru că avem o adresabilitate foarte bună. Anual avem 3.500 de pacienţi în secţie", a explicat directorul medical al Spitalului CFR, Călin Vlad. După modernizare, blocul operator va fio mutat în noua clădire a instituţiei medicale. Potrivit reprezentanţilor Spitalului CFR, secţia chirurgie are 3.200 internări continue anual şi 700-800 internări de zi.

 

 

Comenteaza