Servicii stomatologice GRATUITE pentru clujenii cu venituri reduse

Servicii stomatologice GRATUITE pentru clujenii cu venituri reduse

În ședința ordinară a Consiliului local de joi, 2 septembrie, va fi supus aprobării programul multianual „Promovarea sănătății orale prin creșterea accesibilității populației defavorizate la servicii de stomatologie”.

"Programul este unul important pentru comunitatea clujeană deoarece este implementat prin implicarea mediului academic, a societăţii civile și a ONG-urilor, într-un efort colaborativ.

Primăria Cluj-Napoca, prin Direcția de Asistență Socială și Medicală, continuă astfel programul stomatologic derulat pentru persoanele și familiile cu condiții sociale, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” și Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Suma alocată acestui program pentru anul 2021 este de 200.000 lei. Până acum, în intervalul noiembrie 2017 - decembrie 2020 au fost acordate servicii medicale gratuite în cadrul pachetului de servicii medicale de bază unui număr de 343 persoane", a anunţat primarul Emil Boc. 

De programul stomatologic vor putea beneficia:
- pensionari ale căror venituri cumulate din pensii și alte drepturi de asigurări sociale nu depășesc 1000 lei;
- persoanele cu dizabilități încadrate în grad de handicap grav și accentuat;
- șomerii care beneficiază de indemnizație de șomaj de până la 700 lei și șomerii neindemnizați aflați în evidențele AJOFM Cluj;
- persoanele fără venituri sau cu venituri reduse, aflate în evidențele DASM, beneficiare de venit minim garantat, alocație pentru susținerea familiei sau masă la cantina de ajutor social, în condițiile legii.

Foto: Arhivă Municipiul Cluj-Napoca

Comenteaza