Simptomele variantei Delta a Covid. Oamenii ar putea să creadă că au o simplă răceală

Simptomele variantei Delta a Covid. Oamenii ar putea să creadă că au o simplă răceală
| Foto: gettyimages

Dureri de cap, dureri în gât și curgerea nasului sunt acum cele mai frecvent raportate simptome legate de infecția cu Covid în Marea Britanie, spun cercetătorii. Varianta Delta a Covid-19 s-a camuflat într-o răceală. 

Infectarea cu noua variantă Delta seamănă mai curând „cu o răceală urâtă”, cel puțin în cazul persoanelor mai tinere, de aceea ar putea fi trecută cu vederea, iar în acelaşi timp fiind contagioși să îi pună pe alţii în pericol.

Tusea, febra, pierderea mirosului sau a gustului, simptomele obişnuite de la tulpina clasică a COVID, nu sunt atât de frecvente, iar durerile de cap, durerile în gât și curgerea nasului sunt simptomele care predomină. 

Prof. Tim Spector, care conduce un studiu legat de această boală și simptomele ei, spune că infectarea cu noua variantă Delta seamănă mai curând „cu o răceală urâtă”, cel puțin în cazul persoanelor mai tinere. Dar, cu toate că nu se simt foarte rău, ar putea fi contagioși și să-i pună pe alții în pericol, potrivit BBC.

„Această variantă pare să funcționeze ușor diferit”, spune el. „Oamenii s-ar putea să creadă că au o simplă răceală și să meargă la petreceri, unde ar putea să infecteze și alți oameni.

Credem că acest lucru ar putea fi o mare problemă. Dacă ești tânăr, oricum vei avea simptome mai ușoare. S-ar putea să simți că ai o răceală rea sau o senzație de epuizare și atunci trebuie să rămâi acasă și să faci un test”, spune cercetătorul.

Comenteaza