Sindicatele din sănătate trag un semnal de alarmă: măştile şi echipamentele speciale nu au ajuns în spitale

Sindicatele din sănătate trag un semnal de alarmă: măştile şi echipamentele speciale nu au ajuns în spitale

Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România solicită autorităţilor să acorde o atenţie sporită protecţiei personalului medical şi precizează că măştile şi echipamentele speciale care ar fi eficiente în faţa virusului încă nu au ajuns în spitale, potrivit unui comunicat al organizaţiei.

"Colegii din ţară ne anunţă că situaţia cu echipamentele de protecţie a personalului medical este departe de a fi cea relatată de autorităţi în conferinţe de presă şi comunicate oficiale. În unele spitale la solicitările angajaţilor li s-a răspuns că "nu e nevoie de nici un echipament special, e suficient să ai o mască chirurgicală şi un dezinfectant". Masca simplă chirurgicală este ineficientă în faţa virusului (mai ales în situaţia când ai de consultat mai mulţi pacienţi posibil infectaţi), acest lucru l-au relatat specialiştii încă de acum câteva săptămâni. Măştile şi echipamentele speciale care ar fi eficiente încă nu au ajuns în spitale. Având în vedere numărul mare de cetăţeni români, care ajung în fiecare zi în ţară, dar şi numărul tot mai mare de cazuri confirmate, solicităm ca Ministerul Sănătăţii şi direcţiile de sănătate publică, precum şi autorităţile locale să acorde o atenţie sporită protecţiei personalului medical", se spune în comunicat.

Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România, Federaţie Sindicală a Medicilor, Farmaciştilor, Biologilor şi a altor categorii de personal cu studii superioare, îşi exprimă îngrijorarea referitor la situaţia protecţiei personalului angajat în unităţile spitaliceşti în faţa epidemiei de coronavirus.

De asemenea, în comunicat se menţionează că în situaţia în care personalul medical s-ar infecta în număr mare ar aduce la o criză acută în tot sistemul medical şi ar pune cetăţenii într-o situaţie dramatică.

"În concluzie, revenim cu cererea imperativă de a se asigura măsuri urgente de protecţie a personalului medical, în toate instituţiile sanitare din ţară", se mai spune în comunicatul semnat de preşedintele preşedintele CFSMR, Dr.Victor Eşanu.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza