News alert Situație specială la Cluj: Una din două persoane testate, confirmată pozitiv. Care este explicaţia

Situație specială la Cluj: Una din două persoane testate, confirmată pozitiv. Care este explicaţia

În ultimele 24 de ore, la Cluj au fost înregistrate 121 de cazuri noi cu COVID-19 din doar 241 de teste prelucrate. Explicaţia este, însă, una simplă: s-au testat doar grupe de risc major, adică persoane care ajung în spitalele din Cluj cu simptome grave.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 121 de noi infectări cu COVID-19, dar dintr-un număr redus de teste - 241 teste diagnostic grupe de risc (a fost duminică), ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de peste 50%. Până în acest moment s-au realizat 241.707 de teste, la nivelul județului Cluj.

Cifrele pot părea îngrijorătoare, însă nu e neapărat așa. Gradul ridicat de pozitivare din ultimele 24 de ore e dat de numărul mic de teste efectuate (la Cluj duminică funcționează un singur laborator din totalul de 12), dar și de faptul că s-au testat doar grupele de risc major, și anume pacienții care ajung în spitale cu simptome grave.

De asemenea, încă doi clujeni diagnosticați cu COVID-19 au murit, astfel că numărul total al deceselor a ajuns la 150, dintre care 117 ale unor pacienți din Cluj.

În spitalele clujene dedicate COVID-19 sunt internați 669 de pacienți diagnosticați pozitiv, din care 645 din județul Cluj.

În secțiile de anestezie terapie intensivă (ATI) sunt internați 49 de pacienți, dintre care 41 provin din județ. Până în prezent 1.484 de pacienți cu noul coronavirus au fost vindecați și externați din spitalele clujene, dintre care 1.181 din județ.

Comenteaza