Soluții pentru "al 12-lea ceas" al valului 4. Cherecheș: "Insistat cu vaccinarea şi impuse restricţii masive de mişcare"

Soluții pentru "al 12-lea ceas" al valului 4. Cherecheș: "Insistat cu vaccinarea şi impuse restricţii masive de mişcare"

Specialistul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, spune că "suntem într-o situaţie în care măsurile care ar fi trebuit să fie luate, nu s-au luat", astfel că acum "absolut tot să fie resticţionat la minim" și "insistat cu vaccinarea".

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

În plin val 4 al pandemiei expertul în sănătate publică spune că oamenii ar trebui să nu mai asculte sfaturile persoanelor dezinformate şi să le urmeze doar pe cele ale specialiştilor.

"În al 12-lea ceas, ar trebui insistat cu vaccinarea şi impuse restricţii masive de mişcare la nivel naţional, pentru că nu avem probleme doar într-o anumită regiune. Lăsat liber pentru vaccinţi cu verificări intense din partea poliţiei. Toată Poliţia trebuie mobilizată, să verifice şi să legitimeze certificatul verde. În rest, absolut tot să fie resticţionat la minim, pentru că problemele pe care le avem acum sunt datorate unei transmisii comunitare masive.

Vaccinaţi-vă cât de repede posibil şi până în momentul în care vaccinul a devenit valabil, respectiv două săptămâni după a doua doză, purtaţi mască în permanenţă, păstraţi distanţa faţă de celelalte persoane şi de câte ori vedeţi pe cineva cu masca sub nas sau fără mască, îndepărtaţi-vă, astfel încât să fiţi în siguranţă. Cam asta e tot ce se poate face, din perspectiva noastră, a cetăţenilor.

Suntem într-o situaţie în care măsurile care ar fi trebuit să fie luate, nu s-au luat. Suntem ca şi atunci când a venit zăpada peste noi. Suntem toţi înzăpeziţi, pe marginea drumului, nu putem ieşi din case şi Guvernul ne spune – staţi liniştiţi că în curând o să avem autorităţi care să se ocupe de situaţie. Deci, trebuie să ne descurcăm singuri. Echivalentul lopeţii care ar trebui să o folosim pentru zăpadă, acum e vaccinul.

Deci, ar trebui ca oamenii să înceteze să mai asculte sfaturile unor persoane care sunt fie dezinformate, fie răuvoitoare, pentru că obţin influenţă şi bani de pe urma împrăştierii de zvonuri false şi să asculte sfatul medicilor infecţionişti, epidemiologi şi specialişti de sănătate publică", a declarat profesorul clujean la Antena 3.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza