SPINOSUL exotic, spaima PARAZIŢILOR INTESTINALI şi a RADICALILOR LIBERI. Previne ANEMIA şi detoxifică RINICHII

SPINOSUL exotic, spaima PARAZIŢILOR INTESTINALI şi a RADICALILOR LIBERI. Previne ANEMIA şi detoxifică RINICHII
Probabil nu aţi auzit de el. E exotic, spinos, înrudit cu litchi, are un gust parfumat şi, mai ales, este o mică bombă de sănătate.

Un fruct exotic care provine din Asia, rambutanul are o formă atipică şi un gust dulce. Cuvântul „rambut" se traduce prin „păros", termen ce descrie aspectul exterior al fructului. Sâmburele din interior este otrăvitor,motiv pentru care fructul nu se taie niciodată în două.

Acest fruct este bogat în vitamine din complexul B, fier, potasiu şi conţine mici cantităţi de calciu, zinc, sodiu şi proteine. De asemenea, conţine acid galic, care apără organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi. Deoarece are puţine calorii, este recomandat persoanelor care doresc să slăbească. Printre beneficiile consumului de rambutan se numără reducerea colesterolului, prevenirea anemiei şi constipaţiei, îmbunătăţirea digestiei şi eliminarea paraziţilor intestinali. Totodată, are efecte pozitive asupra tenului şi a pielii.

Excelent energizant

Carbohidraţii şi proteinele conţinute de acest fruct ajută la creşterea nivelului de energie şi previn balonarea. Rambutanul are, de asemenea, un conţinut ridicat de apă, ajutând astfel la recuperarea energiei pierdute şi la potolirea setei.

Facilitează absorţia de micronutrienţi

Vitamina C din Rambutan ajută la absorţia mineralelor, a fierului şi a cuprului. În acelaşi timp, protejează organismul împotriva radicalilor liberi.

Stimulează producţia de celule albe şi roşii

Rambutanul conţine cantităţi moderate de cupru, necesar în producţia de celule albe şi roşii. Totodată, conţine şi magneziu, pe care organismul îl foloseşte pentru producerea şi activarea enzimelor.

Elimină radicalii liberi

Una dintre cele mai importante componente ale acestui fruct este acidul galic, care acţionează ca un "vânător" al radicalilor liberi, prevenind astfel organismul de daunele cauzate de oxidarea celulelor. Tot din acest motiv, rambutanul este eficient în lupta împotriva cancerului.

Detoxifică rinichii

Fosforul din acest fruct ajută la eliminarea deşeurilor din rinichi şi este esenţial în dezvoltarea, repararea şi întreţinerea ţesuturilor şi a celulelor. În acelaşi timp, fructul conţine o cantitate semnificativă de calciu, care, împreună cu fosforul, ajută la fortifierea dinţilor şi la întârirea oaselor.

Previne anemia

Rambutanul este o sursă excelentă de fier, care ajută la reglarea nivelului de oxigen din sânge. Astfel, ajută la controlarea stării de ameţeală şi oboseală cauzată de anemie.

Eficient în curele de slăbire

Acest fruct are un conţinut caloric foarte scăzut, dar este bogat în fibre. Din acest motiv, consumul său povoacă starea de saţietate, fiind eficient în curele de slăbire.

Alungă durerile de cap şi dizenteria

Rambutanul este bun şi pentru tratarea bolilor comune, cum ar fi dureri de cap, aftele și dizenteria. Pentru durerile de cap, frunzele sunt folosite ca o cataplasmă pe tâmple. Decoctul de coajă aplicat pe limbă vindecă aftele, iar cel de rădăcini este utilizat pentru a reduce febra.

Ucide paraziţii

Pe lângă beneficiile nutriţionale, rambutanul are proprietăţi terapeutice. Consumul său ajută la uciderea viermilor şi a paraziţilor interstinali şi ajută la ameliorarea diareii şi a febrei.

Hidratează pielea

Conţinutul ridicat de apă hidratează pielea, lăsând-o fină şi suplă.

Comenteaza