Spitalele din Cluj vor avea o nouă structură. Modificări, în funcție de situația epidemiologică

Spitalele din Cluj vor avea o nouă structură. Modificări, în funcție de situația epidemiologică

Spitalele din județul Cluj își vor schimba structura, urmând să funcționeze în format mixt, cu paturi atât pentru bolnavii cu COVID-19, cât și pentru cei cu alte afecțiuni.

Spitalele din județul Cluj se reorganizează. Va crește numărul paturilor non-COVID, dar rămân pregătite în cazul apariției valului 4 al pandemiei. DSP Cluj a analizat planul de Reziliență al fiecărui spital din județ în parte față de recrudescența COVID-19. S-a estimat necesarul de materiale de protecție, materiale sanitare și medicamente, pentru o lună la un număr de 70 de pacienți COVID și s-a analizat și necesarul de personal medical suplimentar în cazul unui episod de ecrudescența a infectărilor cu SARS-CoV-2.

Astfel, în perioada următoare, spitalele vor avea o organizare mixtă, atât cu structuri pentru pacienții suspecți sau confirmați cu COVID-19, cât și pentru cei care suferă de alte boli. Numărul de paturi ATI va scădea și va crește numărul de paturi non-COVID, urmând ca structurile COVID să crească treptat, la nevoie, inițial 50% capacitate paturi COVID, ulterior, în funcție de evoluția situației epidemiologice, la capacitatea maximă.

Singurele spitale care nu vor suferi modificări de structură sunt cele două mari spitale din Cluj-Napoca: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii.

Iată lista spitalelor care vor crește numărul paturilor necesare asigurării asistenței medicale pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19 și ordinea în care vor atinge numărul de paturi necesare, în funcție de evoluția epidemiologică:

Spitalele din Cluj vor avea o nouă structură. Cum se vor modifica în funcție de situația epidemiologică

Comenteaza