Spitalul Clujana: 5 stele pentru medici, jale la curăţenie: "Laveta de curățat WC-ul a ajuns pe toate clanţele din salon"

Spitalul Clujana: 5 stele pentru medici, jale la curăţenie: "Laveta de curățat WC-ul a ajuns pe toate clanţele din salon"

O recenzie de pe Google cu experienţa unui pacient internat acum câteva luni la Spitalul Clinic Municipal din Cluj-Napoca atrage atenţia cu privire la riscul infecţiilor şi a lipsei de igienă corespunzătoare în unitatea medicală care, la capitolul personal, a primit însă 5 stele.   

"Bună ziua. Nu demult am fost internată în acest spital și va scriu din experienţa mea. În această postare nu doresc să vă vorbesc despre personalul medical care si a făcut meseria, a dat dovada de empatie și si au oferit ajutorul ori de câte ori a fost nevoie.

Doresc sa va vorbesc despre curățenie. Am fost internata pe 3 etaje diferite alea aceleași secții iar lucrurile stau diferit. Dacă pe secția unde curățenia era făcută de femeile de curățenie lucrurile stăteau cât de cât bine, la parter unde curățenia era menținută de o firma lucrurile capata alte dimensiuni.

Curățenia se făcea de 2 ori pe zi, dinineata, în programul de masa al pacientului și după masa. Doamnele de la firma de curățenia nu au nici o legătură cu curățenia și sterilitatea. În prima zi după mutate le am rugat sa revină deoarece au uitat sa spele vasul de toaleta. Fac curat fara sa folosească apa, dau cu soluția, apoi șterg și atat.

Vasul de wc nici după 3 zile nu era curățat perfect, caloriferul plin de un strat gros de praf, nu putea sa fie folosit drept stativ, cada de dus nu a fost curățată niciodată în aceste zile, pe jos a fost zi în care cu mopul cu care a fost "șters" interiorul băii a fost continuat în salon etc, va pot scrie multe dar ceea ce mi a pus capac a fost faptul ca mănușile din mâinile femei de curățenie impreuna cu laveta de curățat wc ul au ajuns pe toate clantele din salon.

Acasta firma de curățenie din p meu de vedere este cel mai mare dușman al curățeniei din spital și cel mai mare raspanditor de bacterii și microbi iar cineva ar trebui sa verifice modul în care își fac treaba și rezultatul. PS: 5 stele pentru personalul secției Urologie+Upu!!!!", a povestit un fost pacient al spitalului Clujana din Cluj-Napoca. 

Notă mare ia spitalul şi la interesul pentru recenziile şi impresiile pacienţilor deoarece se pare că nu sunt strpini de pagina de Google. Mai mult, au transmis că vor lua atitudine. "Vă mulţumim pentru feed-back. O să verificăm aspectele pe care ni le-aţi relatat şi vom lua măsurile corespunzătoare. Toate cele bune!", au transmis reprezentanţii spitalului. 

Comenteaza