Spitalul de Recuperare Cluj se pregătește pentru a fi în linia a treia pentru pacienți cu COVID-19

Spitalul de Recuperare Cluj se pregătește pentru a fi în linia a treia pentru pacienți cu COVID-19

Spitalul de Recuperare se pregătește pentru a intra în linia 3-a la Cluj în tratarea pacienților cu COVID-19, dacă situația o va impune.

”Spitalul de Recuperare se pregătește în acest moment pentru a intra în linia a treia, după ce capacitatea de la Pneumoftiziologie va fi atinsă. Se vor face schimbări în Planul Integrat de Măsuri de Reorganizare a Asistenței Medicale în condițiile epidemiei COVId-19 aprobat de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în funcție de evoluția situației și de modul de pregătire a spitalelor. E un plan adaptabil. Faptul că în acel plan anumite spitale erau trecute într-o ordine nu este neapărat cel mai relevant. Evoluția situației poate schimba asta în orice moment. Toate spitalele trebuie să fie pregătite”, a precizat prefectul Mircea Abrudean.

Acesta a adăugat și că, în prezent, continuă demersurile Consiliului Județean Cluj referitoare la preluarea Spitalului Polaris de la Suceagu, pentru a crește capacitatea de preluare a bolnavilor cu COVID-19.

”Propunerea referitoare la Spitalul Polaris a venit de la grupul tehnic de lucru format din 31 de specialiști în domeniu, ea a fost inclusă în Planul Integrat de Măsuri de Reorganizare a Asistenței Medicale în condițiile epidemiei COVId-19, sub rezerva finalizării demersurilor legale. Este o clădire nouă, cu circuite funcționale și adaptabile, izolată și cu capacitate mare de peste 180 paturi, urmând a se prelua acolo cazurile ușoare de pacienți COVID. Ideea a fost agreată și de Ministerul Sănătății în cadrul unei videoconferințe cu reprezentanții DSP. Spitalul Polaris și a manifestat intenția la acel moment de a pune la dispoziție clădirea cu titlu gratuit, urmând a fi preluate costurile de funcționare și administrare. În prezent aceste demersuri și discuții referitoare la o posibilă preluare se realizează de catre CJ Cluj”, a explicat Mircea Abrudean.

Comenteaza