Spitalul Regional Cluj: Crețu o contrazice pe Dăncilă. "Avem bani gratis de la UE şi nu îi folosim"

Spitalul Regional Cluj: Crețu o contrazice pe Dăncilă. "Avem bani gratis de la UE şi nu îi folosim"

După ce premierul Viorica Dăncilă a afirmat că nu sunt destui bani pentru spitalele regionale de urgență, comisarul european Corina Creţu a declarat, joi, că se putea construi măcar unul și că România are bani de la Uniunea Europeană (UE), dar nu îi foloseşte.

„Cert este că spitalele nu există. În opinia noastră ar fi putut fi făcut măcar unul dintre ele dacă guvernele din ultimii ani ar fi avut voinţa politică să facă acest lucru. Aceasta este realitatea. Avem bani gratis de spitale de la Uniunea Europeană şi nu îi folosim, motiv pentru care românii sunt privaţi de îngrijire de calitate şi în loc să folosim banii primiţi lansăm tot felul de petarde inutile”, a susţinut Corina Creţu, conform Mediafax.

Comisarul european a afirmat că a solicitat în repetate rânduri Guvernului României să transmită Comisiei Europene un punct de vedere cu privire la modul în care vor să continue acest proiect al spitalelor regionale, însă nu a primit un răspuns.

Creţu a adăugat că oficialii europeni nu sunt de acord ca banii alocaţi din actualul exerciţiu bugetar pentru cele trei spitale să fie cheltuiţi doar pentru documentaţie. Reacţia comisarului european vine în contextul în care premierul a anunţat, marţi, că guvernul nu mai are bani pentru construirea spitalelor regionale.

VEZI: Fără spital regional la Cluj. Dăncilă: "Nu mai sunt bani"

Comenteaza