Spray nazal care ucide coronavirusul într-un minut

Spray nazal care ucide coronavirusul într-un minut
Spray nazal care ucide coronavirusul într-un minut
Spray nazal care ucide coronavirusul într-un minut
Spray nazal care ucide coronavirusul într-un minut

În goana pentru producerea de vaccinuri și tratamente ca să scăpăm de COVID, oamenii de știință turci ar fi descoperit un spray nazal care poate ucide coronavirusul în doar un minut.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Profesioniștii din domeniul sănătății lucrează zi și noapte în laboratoare pentru a dezvolta teste, vaccinuri și tratamente. Oamenii de știință turci ar fi descoperit un spray nazal care poate ucide coronavirusul în doar un minut.

Soluția numită Genoxyn, care ar distruge complet virusul, a fost dezvoltată de prof. dr. Șehime Gülsün Temel, dr. Ahmet Ümit Sabancı și dr. Cüneyt Özakın, de la Departamentul de microbiologie medicală al Universității Uludağ din Bursa, potrivit Daily Sabah. Cercetătorii au colaborat cu cadre universitare din centrele Uludağ și Çukurova pentru a testa efectele antimicrobiene și antivirale ale soluției dezvoltate. Studiul a constatat că soluția a împiedicat reproducerea bacteriilor și a virușilor.

Dr. Ahmet Ümit Sabancı a spus că a făcut diverse studii privind protecția împotriva bolilor înainte de începerea pandemiei de coronavirus. „Cu Cüneyt Özakın, am arătat că soluția are activitate antibacteriană și, după ce a început pandemia, ne-am gândit că am putea modifica această soluție pentru a contribui la lupta împotriva COVID-19, așa că am dezvoltat acest spray și l-a trimis la teste de biocompatibilitate”, a spus el.

Se știa deja că punctele de transmitere ale virusului erau gura și nasul, dar și ochii. „Studiile noastre au stabilit că soluția a ucis virusul intrat în gură și în țesutul nasului. Uciderea virusului într-un timp scurt înseamnă prevenirea intrării acestuia în celule și reducerea numărului de viruși din organism. Dacă soluția poate preveni contaminarea, va fi o soluție preventivă viabilă", a explicat Sabancı.

Temel a spus că s-a demonstrat că soluția ucide virusul într-un minut și, cel mai important, nu afectează celulele epiteliale din mucoase. Özakın a spus că, inițial, s-a testat eficacitatea antivirală a soluției împotriva virușilor obișnuiți, dar când a început pandemia, accentul s-a pus pe SARS-CoV-2. După efectuarea testelor necesare, cei trei cercetători au demonstrat că soluția are un efect direct asupra noului coronavirus.

Sursa foto: Daily Sabah

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza