Starea de alertă se prelungeşte cu încă 30 de zile/ Masca rămâne obligatorie

Starea de alertă se prelungeşte cu încă 30 de zile/ Masca rămâne obligatorie

CNSU a aprobat, joi, hotărârea prin care se propune prelungirea stării de alertă pe o perioadă de încă 30 de zile în România.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, printr-o nouă hotărâre, prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul șării, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 7 februarie.

De asemenea, portul măştii de protecţie de tip medical sau de tip FPP 2 rămâne obligatoriu în toate spaţiile închise şi deschise. Rămân valabile excepțiile - copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, persoanele care sunt singure în birou, prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane, reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane, vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public, persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive și persoanele cu dizabilități cognitive.

Comenteaza