Streinu-Cercel: ”E o bătălie complicată. Acest virus parșiv se ascunde în praf”

Streinu-Cercel: ”E o bătălie complicată. Acest virus parșiv se ascunde în praf”

Medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală a afirmat că lupta cu COVID-19 este una "foarte complicată" mai ales pentru că "acest virus parșiv se ascunde în praf și în mizerie”.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a spus, într-o intervenție la Antena 3, că bătălia cu noul coronavirus este foarte complicată mai ales pentru că acesta se ascunde în praf și mizerie.

”De aceea, am rugat pe toată lumea, toate autoritățile locale, să iasă să spele bine străzile, gardurile, parcurile pentru că acolo se găsește virusul. Dacă vom înțelege să stăm în casă de Paști, atunci acea estimare precum că după Sărbători vom avea o problemă mare, putea fi ștearsă cu buretele, dacă nu, atunci acel scenariu va fi la vedere”, a afirmat Streinu-Cercel.

Medicul a mai spus că, dacă vom sta în casă de Paști, s-ar putea să nu se confirme scenariul pesimist de după Sărbători și că, în acest moment, e nevoie de calm "pentru a face lucrurile cât se poate de bine".

”Dacă vom înțelege să stăm în casă de Paști, atunci acea estimare precum că după Sărbători vom avea o problemă mare, putea fi ștearsă cu buretele, dacă nu, atunci acel scenariu va fi la vedere. (...) Cea mai mare nevoie în momentul de față o reprezintă nevoia de calm și de liniște. Atunci când suntem calmi, nu suntem pătimași, nu ne enervăm, atunci vom face lucrurile cât se poate de bine și nu vom greși. Dacă ne agităm, avem șanse să greșim”, a mai spus Streinu-Cercel.
 

Comenteaza