Studiu COVID-19: Transmisiile par să apară şi în timpul conversațiilor, chiar dacă oamenii sunt la distanță unul de celălalt

Studiu COVID-19: Transmisiile par să apară şi în timpul conversațiilor, chiar dacă oamenii sunt la distanță unul de celălalt

Oamenii de știință de la Universitatea Toho, din Japonia, împreună cu principala agenție de știri a țării japoneze, NHK World, susţin că au descoperit o a treia cale de transmisie pentru noul coronavirus.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=TJUBz20an_Y&feature=emb_logo

În videoclip, rețeaua de știri relatează că „Până în prezent, am avut în vedere două rute principale de transmisie. Una este infecția prin contactul cu cineva care conține virusul. Cealaltă este infecția prin picături mici, care sunt primite la strănut și tuse. Dar unii experți spun că există o a treia formă de infecție ", relatează publicaţia spaniolă Elpregonar.

Studiile indică faptul că există o nouă modalitate de transmitere a coronavirusului în plus față de cele deja cunoscute și răspândite de Organizația Mondială a Sănătății (OMS): când o persoană infectată tuşeşte sau strănută și atingând suprafețele unde se găsește virusul.

Potrivit lui Kazuhiro Tateda, președintele Asociației japoneze de boli infecțioase, particulele de micrometru (în acest caz, picături mici de salivă) pot transmite Coronavirus chiar şi atunci când oamenii au conversații foarte apropiate unele de altele.

„Credem că infecția provine din particule fine care nu depășesc dimensiunea unui micrometru, iar această metodă de transmitere a virusului poate fi numită infecție cu micro-drop”, a spus el.

Dacă a treia cale de transmitere este infecția prin picături, așa cum teoretizează Tateda și alți oameni de știință japonezi, particulele micrometrului se pot răspândi chiar și atunci când oamenii vorbesc sau se apropie unul de celălalt.
 
Raportul mai spune: „Experții privesc acum acest nou mecanism de infecție ca o cheie pentru a preveni răspândirea în continuare a virusului. Transmisiile par să apară în timpul conversațiilor și chiar atunci când oamenii sunt la distanță. Aceste cazuri nu pot fi explicate prin infecții comune cu picături. "
 
Pentru a analiza cum poate apărea infecția, a fost efectuat un experiment în care au fost detectate particule aeriene folosind lasere și o cameră de înaltă sensibilitate. Cu această tehnologie, ar putea fi monitorizate picăturile de 1 micrometru, care corespunde la 1 / 10.000 mm.
 
Redând înregistrarea în mișcare lentă, experții au descoperit că picăturile, care au dimensiunea de 10 micrometri, scad rapid când o persoană strănută. Cu toate acestea, analizând cu atenție imaginile cu camere de înaltă sensibilitate, au observat că mai rămân mici particule strălucitoare în aer. Toate aceste picături au fost mai mici de 10 microni, mai scrie Elpregonar.

Comenteaza