Studiu: Medicamentul care omoară COVID-19 în 48 ore. Există deja pe piaţă

Studiu: Medicamentul care omoară COVID-19 în 48 ore. Există deja pe piaţă

Cercetătorii Universităţii Monash din Melbourne, Australia, spun că testele de laborator au arătat că medicamentul poate ucide coronavirusul  în 48 de ore.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Cercetătorii Universităţii Monash din Melbourne, Australia, au reuşit să omoare coronavirusul în 48 de ore, în condiţii de laborator, cu ajutorul Ivermectinei, un antiparazit folosit pentru tratarea păduchilor şi a scabiei. Ivermectina, descoperită în 1975, este considerată a fi unul dintre cele mai eficiente şi sigure medicamente de către OMS, fiind de asemenea ieftină. Pe piaţă mai apare sub numele de Stromectol.
 
Potrivit celor de la Monash University, o doză de Ivermectină a reuşit să oprească răspândirea virusului într-o cultură, în condiţii de laborator. “Am descoperit că o singură doza a reuşit să elimine tot materialul genetic al virusului în 48 de ore şi că după 24 de ore se poate observa oricum o reducere seminficativă", a spus dr. Kylie Wagstaff.
 
Următorul pas al cercetătorilor este să afle exact cum acţionează Ivermectina asupra virusului, dar şi să testeze care ar putea fi dozajul optim administrat la oameni. "Realist vorbind, durata până la apariţia unui vaccin este destul de mare. Un medicament va putea ajuta mai repede omenirea", a mai spus Kylie Wagstaff.
 
FDA-ul american a aprobat Ivermectina ca antiparazit pentru paduchi, scabie ori viermi intestinali. Studiile in vitro au arătat o anume eficienţă şi împotriva virusului Zika. Studiul a fost deja publicat în Antiviral Research.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza