Suferi de diabet? Specialişti în podiatrie vin în Parcul Central din Cluj

Suferi de diabet? Specialişti în podiatrie vin în Parcul Central din Cluj

O echipă completă, formată din medici specialiști, fiziokinetoterapeuți și asistenți medicali, va fi la dispoziția clujenilor cu sfaturi și informații utile, sâmbătă, 5 mai, în Parcul Central, la a doua ediție a campaniei „Pășește cu încredere!”.

Clujenii sunt invitați la o întâlnire cu specialiștii în podiatrie pentru a se informa despre îngrijirea corectă a picioarelor, de la viața de zi cu zi la cazurile grave la care pot ajunge persoanele afectate de diabet.

Clujenii vor primi sfaturi și informații despre sănătatea și îngrijirea picioarelor, vor învăța exerciții pentru picioare sănătoase, cum să aibă grijă de picioare dacă fac sport și cum se alege încălțămintea potrivită. Evenimentul este organizat de Asociația de Podiatrie pentru a crește gradul informare a populației în legătură cu îngrijirea picioarelor și prevenirea problemelor și a bolilor care pot apărea. 

„Vârsta, ocupația și stilul de viață își pun amprenta asupra sănătății picioarelor. Cu ocazia Zilei Internaționale a Podiatrului, le oferim clujenilor ocazia să afle mai multe despre picioare și îngrijirea acestora, pentru un stil de viață cât mai sănătos”, explică organizatorii.

În cazurile grave, ale persoanelor care suferă de diabet, o bună prevenție poate reduce numărul de amputații. „Persoanele afectate de diabet dezvoltă deseori, din păcate, afecțiuni ale picioarelor, iar dacă acestea sunt ignorate se ajunge chiar la amputații”, mai spun organizatorii.

Printre specialiștii care vor sta la dispoziția publicului se numără medicii Ioan Vereșiu, Georgeta Inceu, Camelia Vonica, Bogdan Apan, Diana Sima, Daniel Cosma, Dan Cristian Paul, fiziokinetoterapeutul Bianca Moț, psihologul Iulia Iosep, asistenta medicală Mădălina Todea și fondatorul Asociației de Podiatrie, Norina Gâvan.

Etichete
Comenteaza