Video Sunt programat la vaccinare cu AstraZeneca - să mă vaccinez? Cherecheș: "Riscul să muriți de COVID este de 200 ori mai mare decât din cauza trombozei"

Sunt programat la vaccinare cu AstraZeneca - să mă vaccinez? Cherecheș: "Riscul să muriți de COVID este de 200 ori mai mare decât din cauza trombozei"

Profesorul de sănătate publică al UBB Cluj, Răzvan Cherecheş, spune că riscul de a muri de COVID-19 este de 200 de ori mai mare decât cel din cauza trombozelor provocate de serul AstraZeneca.

Încă o întrebare la care răspunde Profu' de sănătate publică - "Sunt programat pentru vaccinare cu AstraZeneca - să mă vaccinez, ținând cont de decizia EMA că trombozele sunt un efect advers rar?"
Răspunsul profesorului Răzvan Cherecheș: "Da, riscul este mult, mult mai mic dacă vă vaccinați".

"Vom compara două situații - situația în care nu sunteți vaccinat și sunteți expus riscului de a vă infecta sau chiar de a muri din cauza infecției COVID-19 și situația în care vă vaccinați cu vaccinul AstraZeneca și riscați să dezvoltați tromboză.

În cazul în care sunteți vaccinat cu vaccinul AstraZeneca, riscul de a muri din cauza trombozei ca efect advers extrem de rar este de 200 de ori mai mic decât riscul să muriți din cauza infecției COVID-19 în cazul în care nu sunteți vaccinat. În concluzie, ce puteți să faceți să vă creșteți șansele de supraviețuire? Săptămâna viitoare vaccinați-vă sau programați-vă pentru vaccinare, cu orice vaccin disponibil, fie AstraZeneca, Pfizer, Moderna sau Johnson&Johnson", a explicat profesorul Răzvan Cherecheș.

Comenteaza