Șușca, demis de Vlad Voiculescu, Golea a demisionat. Raportul Spitalului de Urgență Cluj pentru 2013-2019

Șușca, demis de Vlad Voiculescu, Golea a demisionat. Raportul  Spitalului de Urgență Cluj pentru 2013-2019

Mandatul Dr. Petru Șușca, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, a încetat la data de 7.01.2021. De asemenea, Conf. Dr. Adela Golea a demisionat din funcția de director medical.

Petru Șușcă, managerul Spitalului Județean de Urgență Cluj, a fost demis de ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu. Activitatea lui Petru Şuşcă a fost criticată de mai multe ori de deputatul Emanuel Ungureanu, care a trimis sesizări peste sesizări la Ministerul Sănătății. Fosta conducere a publicat evoluția comparativă a spitalului într-un raport aferent perioadei 2013-2019: https://scjucluj.ro/.../00.%20Analiza_Spitalul%20Clinic...

„În acești șapte ani, cât a fost mandatul meu de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, au fost plini de provocări și, în același timp, realizări. Am învățat că orice obstacol poate fi depășit, dacă ai o echipă dedicată și competentă alături. De aceea, la încheierea acestui mandat, le sunt recunoscător colegelor mele din Comitetul Director, precum și întregii echipe SCJU, pentru sprijinul din acești ani. Vă mulțumesc tuturor! Doresc noii echipe manageriale succes și multe realizări!”, a declarat Șușca.

Amintim ca, directorul medical al UPU Cluj, Adela Golea, a primit o condamnare de un an şi nouă luni de închisoare, cu suspendare, din partea unei instanţe a Judecătoriei Cluj. Golea a fost acuzată de abuz în serviciu pentru că le-ar fi cerut angajaţilor să se ocupe în primul rând de pacienţii aflaţi într-o stare gravă şi abia apoi de cei aduşi la spital de poliţie pentru a le fi recoltate probele biologice.  Colegii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență (UPU) Cluj-Napoca au sarit în apărarea medicului Adela GoleaȘ "Punctul nostru de vedere este că doamna dr. Adela Golea și-a făcut mereu datoria. Și-a dedicat întreaga carieră în slujba comunității, într-un loc de muncă atât de solicitant. Medicul UPU Cluj a atacat sentința Judecătoriei.

Conducerea interimară a spitalului va fi asigurată de Prof. Dr. Claudia Gherman, conferenţiar la Universitatea de Medicină şi Farmacie şi medic primar de chirurgie generală şi vasculară la Clinica de Chirurgie II. 

Activitate Spital Judetea de Urgenta Cluj-Napoca

La finalul anului 2019, unitatea înregistra 3,681 posturi aprobate, din care 3,118 posturi ocupate, structurate în următoarele categorii:303 de posturi ocupate de medici primari și specialiști; 69 de posturi ocupate de alt personal sanitar superior;1,421 de posturi ocupate de personal sanitar mediu (inclusiv asistente cu studii superioare);647 de posturi ocupate de personal auxiliar sanitar;102 de posturi TESA;203 de posturi ocupate de muncitori și personal de deservire.

Rezultatului financiar al spitaluluia înregistrat o creștere în toată perioada analizată, astfel încât în anul 2019 rezultatul financiar de 22,457 mii RON a fost mai mare cu până la 236.28%față de rezultatul financiar înregistrat în anul 2013, în sumă de 6,678 mii RON.

 

Comenteaza