News alert Update Suspiciune de CORONAVIRUS la mai puțin de 200 km de Cluj!

Suspiciune de CORONAVIRUS la mai puțin de 200 km de Cluj!

O femeie în vârstă de 56 de ani din Deva, suspectă de infecţie cu coronavirusul COVID 19, după o excursie pe care a făcut-o în Thailanda, a fost transportată duminică de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, urmând ca acolo să fie stabilit exact diagnosticul pacientei, a informat Prefectura Hunedoara.

UPDATE: Medicii specialişti din Timişoara infirmă prezenţa infecţiei cu coronavirus la femeia din Deva

Specialiştii Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara infirmă prezenţa infecţiei cu coronavirusul COVID 19 pentru pacienta de 56 de ani, ce a fost adusă duminică dimineaţa de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, pentru investigaţii şi stabilirea unui diagnostic precis, a informat Prefectura Hunedoara.

"În urma consultului de specialitate, medicii au stabilit că acest caz nu se încadrează în definiţia de 'infecţie cu coronavirus'. La prezentarea la spital, pacienta nu a avut febră şi nici dispnee. Femeia din Deva se află acum internată într-un salon obişnuit al spitalului din Timişoara, sub supraveghere medicală", se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Hunedoara.

---

Știrea inițială:

Bolnava s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Deva cu sindrom febril şi, după un prim consult de specialitate, a fost imediat izolată, activându-se procedurile prevăzute pentru situaţii de "posibilă infecţie cu coronavirus".

"Pacienta, cu domiciliul în Deva, a călătorit 7 zile în Thailanda şi s-a întors în ţară în data de 13 februarie prin Aeroportul Otopeni", a precizat, într-un comunicat remis AGERPRES, Prefectura Hunedoara.

O maşină autospecială de transport pentru victime multiple (ATPVM) de la Detaşamentul de Pompieri Deva a transportat femeia la Timişoara în condiţii speciale.

După efectuarea transportului, autospeciala va trece printr-un proces de decontaminare efectuat de echipajul CBRN (cercetare chimică bacteriologică şi radionucleară) din cadrul ISU Timiş, a menţionat Prefectura Hunedoara.

În urma investigaţiilor şi analizelor medicale efectuate la spitalul din Timişoara urmează să se stabilească exact diagnosticul pentru pacienta din Deva. 

Etichete
Comenteaza