Tătaru, despre evoluţia COVID: Avem 6 judeţe cu creşteri de peste 30% și 19 cu scădere/ Cum stă Clujul

Tătaru, despre evoluţia COVID: Avem 6 judeţe cu creşteri de peste 30% și 19 cu scădere/ Cum stă Clujul

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat joi, că în şase judeţe creşterea cazurilor de COVID-19 este de peste 30%, în timp ce în 19 judeţe se înregistrează o scădere a numărului de cazuri.

"Din primele analize pe care le avem față de săptămâna trecută avem, în acest moment, șase județe în care creșterile sunt cu peste 30%. La nivelul celor trei zile din această primă săptămână avem 15 județe în care avem o creștere: 6 din Transilvania, 6 din Muntenia, 3 din Moldova. Avem șapte care sunt în stagnare și 19 care sunt în scădere a numărului de cazuri. Rămâne trendul pe care îl evaluăm prin consumul numărului de cazuri și al anchetelor pe care le avem de gestionat și după vidul legislativ, dar și după perioada de concedii cu transmitere comunitară accentuată", a declarat Nelu Tătaru, joi, la Timișoara.

La Cluj numărul cazurilor a oscilat între 16 (luni, 3 august) și 38 (miercuri, 5 august). Județul a ajuns joi la un total de 1.368 de cazuri, cu care se situează pe locul 14 în clasamentul pe județe (fără București). 

 

Comenteaza