Tătaru despre renunțarea la purtarea măștii în clasă: Nu facem experimente pe copii!

Tătaru despre renunțarea la purtarea măștii în clasă: Nu facem experimente pe copii!

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a îndemnat luni seară la menținerea purtării măştii, a distanţării şi folosirii dezinfectantului în școli şi a afirmat că renunţarea la acestea ar implica experimente pe care Guvernul nu îşi permite să le facă.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Noi nu am discutat de curaj, am discutat de precauţii. În condiţiile în care vom vedea că avem o transmitere comunitară scăzută, că avem toate condiţiile încât să putem avea şi distanţare, în care putem să fim siguri că se respectă regulile de igienă, în care să putem fi siguri că există şi dezinfectantul, în care putem fi siguri că cineva urmăreşte aceste activităţi, ne gândim. Dar, în acest moment, nu suntem în situaţia să putem lăsa libertatea (...). Nu. Sunt nişte reguli pe care trebuie să le menţinem: masca, distanţarea, dezinfectantul. Haideţi să păstrăm aceste reguli. Cred că nimeni nu este pregătit să facă experimente cu copiii şi cu profesorii", a spus Nelu Tătaru la Digi24.

Întrebat dacă ar avea curajul să lase şcolilor deciziile privind purtarea măştii sau cântatul la orele de muzică, precum în landul Baden-Württemberg din Germania, ministrul Sănătății a explicat că şcolile amintite "au un anumit standard" și a afirmat că, până acum, la noi, respectarea regulilor a dus la "rezultate bune şi ne ajută să trecem peste acest moment pandemic".

"Eu am văzut acele şcoli. Sunt şcoli care au un anumit standard. Menţin şi cubajul, menţin şi distanţa şi atunci pot încerca şi distanţa. Au clase mari, au o distanţare care le permite să nu poarte acea mască în timpul orelor. Acea mască o vor purta la ieşirea în pauză, pe culoare, la ieşirea în curtea interioară, acolo unde se formează acele aglomerări. (...) Şi noi şi celelalte ţări explicam foarte clar în ce măsură se poate sta fără o mască. La început era în exterior. Dar atunci când avem grupuri şi avem aglomerări umane şi în exterior, purtăm o mască. Acolo unde nu putem respecta o distanţare fizică, purtăm o mască. (...) Mă repet. Nu facem experimente. Ne-am asumat ca minister, ca guvern, ca administraţie să trecem de această pandemie şi să trecem cu cât mai puţine îmbolnăviri şi cu cât mai puţine victime. Nu ştiu dacă cineva îşi poate permite - Guvernul României nu - să facă experimente în acest moment", a declarat ministrul Sănătăţii.

Câteva zeci de persoane au protestat luni, în prima zi de școală, la Cluj-Napoca, împotriva purtării măștilor de protecție în școli de către elevi. "Vrem să respirăm, nu să ne mascăm", scria pe pancartele protestatarilor. (Vezi "Vrem să respirăm, nu să ne mascăm". Primul protest anti mască în şcoli la Cluj-Napoca)

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza