Tătaru: "Mă aștept să se generalizeze certificatul verde; Anul 2023 poate fi revenirea la normalitate"

Tătaru: "Mă aștept să se generalizeze certificatul verde; Anul 2023 poate fi revenirea la normalitate"

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, actual consilier onorific al premierului, a declarat, luni seară, că se așteptă să fie generalizat certificatul digital, astfel încât să nu mai fie închise activitățile economice.

Fostul ministru al Sănătății a afirmat că „decât să stimulez pe cineva să se vaccineze, mai bine bonific pe cei care s-au vaccinat și nu mai țin activitățile închise”. Acesta a explicat că sunt anumite sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii și că acestea trebuie să fie sigure, fie prin vaccinare, fie prin testare. „Mă aștept să se generalizeze certificatul verde, în timp ce mă aștept să devenim o societate conștientă. Trăim într-o societate în care trebuie să avem grijă și cel de lângă noi”, a spus Nelu Tătaru la Digi24

Nelu Tătaru a mai spus că „valul 4 e valul nevaccinaților”, menționând că peste 98% dintre cei decedați de COVID sunt nevaccinați și a explicat că boala COVID-19 nu va fi sub control, astfel încât să devină sezonieră și cu manifestări mai puțin agresive, până când cel puțin 70% din populație nu se va imuniza.

 „Imunizarea o putem face prin vaccinare sau prin trecerea prin boală. Mulți concetățeni aleg boala. E cea mai riscantă cale pe care o putem alege”, a mai spus Nelu Tătaru.

Fostul ministru al Sănătății a apreciat că, dacă se ajunge la un grad de imunizare ridicat, se poate reveni la viața normală, dar numai atunci când virusul are o transmitere sporadică.

„Anul 2023 poate fi revenirea la normalitate”, a mai precizat Tătaru.

Comenteaza