Tătaru: "Vârful valului 4, spre începutul lui octombrie. E momentul să reaşezăm un pic comunicarea pe tot ce înseamnă vaccinare"

Tătaru: "Vârful valului 4, spre începutul lui octombrie. E momentul să reaşezăm un pic comunicarea pe tot ce înseamnă vaccinare"

Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru, numit consilier onorific al premierului pe probleme de sănătate şi în gestionarea pandemiei, a afirmat că vârful valului 4 al pandemiei va fi la începutul lunii octombrie.

Tătaru a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că sunt peste 4.200 de pacienţi internaţi în spital cu COVID, dintre care 543 sunt la Terapie Intensivă. 
 
"Avem 4.298 de cazuri internate în spital, din care 543 în Terapie Intensivă. Dacă ne uităm la ultimele studii, vedem că 92% la sută din decese sunt din nevaccinaţi, 3% sunt din cei vaccinaţi incomplet. Cred că dacă ne mai furăm şi căciula cu nişte green-pass-uri sau certificate false, atunci putem spune că această pandemie este foarte greu de controlat. Suntem într-un moment în care se aşteaptă un vârf al acestui val spre începutul lunii octombrie, cred că doar de noi depinde ca într-o toamnă bogată să putem să gestionăm atât prin evenimente, cât şi printr-o campanie de vaccinare mai atentă şi mai intens mediatizată. (...) E momentul să reaşezăm un pic comunicarea pe tot ce înseamnă vaccinare, să ne gândim că dacă nu noi suntem problema care nu suntem vaccinaţi atunci putem fi o problemă pentru cei la care mergem în diferite structuri publice sau în spitale alături de alţii care au venit pentru altă patologie”, a afirmat Nelu Tătaru, conform News.ro.

În ultimele 24 de ore, în România au fost depistate 2.520 de cazuri noi de COVID-19.

Comenteaza