Tinerețe fără bătrânețe. Planta despre care anticii spuneau că oferă nemurirea

Tinerețe fără bătrânețe. Planta despre care anticii spuneau că oferă nemurirea

Denumită de egipteni „planta nemuririi”, datorită efectelor sale miraculoase atât asupra sănătăţii, cât şi a frumuseţii, această plantă fost folosită încă din anticitate pentru a trata zeci de afecțiuni.

Folosită din vremuri străvechi de popoarele lumii, Aloe Vera este utilizată de secole de către femeile indiene pentru a-şi menţine frumuseţea şi pentru a preveni îmbătrânirea. 

Cele mai vechi însemnări despre "planta nemuririi" au fost descoperite pe tăbliţele de lut sumeriene, fiind găsite dovezi asupra utilizării sale în multe dintre culturile antice.

Cele peste 200 de substanţe active pe care le conţine, fac din Aloe Vera un adevărat medicament miraculos care stimulează şi fortifică sistemul imunitar, previne cancerul şi bolile autoimune, stimulează regenerarea celulară, este eficientă în cazul unor probleme digestive de tip: colită, colon iritabil, constipaţie, diaree sau malabsorbţie

Aloe Vera reglează metabolismul, este adjuvant în boli precum diabetul zaharat tip 1 şi 2, hepatite virale, herpes, ulcer gastro-duodenal, sinuzită şi astm.

Planta poate fi folosită cu succes în afecțiuni ca psoriazis, erupţii şi pete pe piele. De asemenea, gelul secretat de frunza de Aloe Vera mai este cunoscut și pentru ameliorările pe care le aduce în caz de arsuri, tăieturi, răni sau înţepături de insecte.

Aloe Vera poate fi cultivată şi în ghivece, în apartamente.  Este o plantă care iubește lumina, iar în timpul verii trebuie udată din abundenţă.

 

Comenteaza