Tinerețea și un stil de viață sănătos nu ne feresc de forme grave de COVID. Mărturiile unui medic rezident din "linia întâi"

Tinerețea și un stil de viață sănătos nu ne feresc de forme grave de COVID. Mărturiile unui medic rezident din "linia întâi"
| Foto: Facebook

Paul Oargă lucrează de o lună la un spital COVID-19 din Cluj-Napoca. A trecut prin situații extreme și a văzut mulți pacienți tineri, în stare gravă.

Paul spune că faptul că eşti „tânăr şi în putere” nu îţi oferă nicio garanţie: „Dacă ai tras paiul scurt,  poţi ajunge în stare critică. Nu e o regulă că cei tineri şi sănătoşi scapă cu forme uşoare, e chiar o loterie.(…) Pe de altă parte, oricât de tânăr ai fi, ar fi un gest egoist să zici că nu te interesează, deoarece ai familie, ai fraţi, surori, mătuşi, părinţi”. 

Potrivit Adevarul.ro, medicul povestește că, de multe ori, a trebuit să îi convingă pe pacienți să lupte pentru viața lor, mai ales că majoritatea se luptă cu depresia și extenuarea fizică. I s-a întâmplat și să asiste neputincios la moartea unor bolnavi, iar această experiență la limită îl va marca toată viața.

Paul Oargă le recomandă tuturor să poarte măști de protecție, pentru că acestea pot face, în unele cazuri, diferența dintre viață și moarte. 

Comenteaza