TOPUL vaccinărilor în România. Cum stă Clujul

TOPUL vaccinărilor în România. Cum stă Clujul

Coordonatorul CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiță, a prezentat situația actualizată privind rata de acoperire vaccinală a populației eligibile, Capitala fiind singura cu un procent de peste 60%.

"În acest moment, rata de acoperire vaccinală din populaţia totală a României de peste 19,3 milioane de locuitori este de 38%. Însă, uitându-ne la populaţia eligibilă, peste 12 ani, această rată de acoperire vaccinală este de peste 43%, iar din populaţia adultă, peste 18 ani, rata de acoperire vaccinare este de peste 45%", a detaliat președintele CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, cele mai mari rate de acoperire vaccinală au, în continuare, municipiul Bucureşti şi judeţul Cluj.

"În momentul de faţă, municipiul Bucureşti are o acoperire vaccinală de peste 63,5% din populaţia eligibilă de peste 12 ani, urmat de județul Cluj, cu 56%, de județul Constanța, cu 52,3% și județul Sibiu, cu 50%", a spus Gheorghiță.

Conform medicului, 18 județe au o rată de acoperire vaccinală între 40 şi 50%, alte 18 judeţe au rată de acoperire vaccinală între 30 şi 40% și sunt 2 județe care au o rată de acoperire vaccinală între 27 și 28%.

Comenteaza