Tot mai multe cazuri grave de COVID în rândul tinerilor/ Aproape 170 de copii internați, o parte la ATI

Tot mai multe cazuri grave de COVID în rândul tinerilor/ Aproape 170 de copii internați, o parte la ATI
| Foto: Getty Images

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat că se observă o scădere a vârstei pacienţilor infectaţi cu SARS-Cov-2 cu forme medii, severe şi critice.

Potrivit lui Vlad Voiculescu, se observă scăderea vârstei medie a pacienţilor cu forme medii şi severe, critice, internaţi la ATI şi apariţia acestor forme la pacienţi fără comorbidităţi, comparativ cu valurile precedente.

"Acest val trei vine cu noi pacienţi care suplimentează numărul deja mare de pacienţi în secţiile deja ocupate. Observăm o creştere a ratei de transmitere a virusului şi un număr mare de persoane infectate pornind de la un caz iniţial. Cu alte cuvinte, vedem familii întregi care vin la spital după puţină vreme de la infectarea primului membru al familiei. (...) Vedem, de asemenea, copii internaţi. Avem în acest moment 167 de copii internaţi, din care 16 sunt în secţia ATI, doi dintre aceştia sunt intubaţi", a afirmat, duminică, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Ministrul a mai spus că, din totalul pacienţilor cu forme critice, mai mult de o treime sunt pacienţi intubaţi, spre deosebire de începutul pandemiei când proporţia formelor severe şi critice era semnificativ mai redusă.

Comenteaza