Trasee de promenadă în cartierele clujene

Trasee de promenadă în cartierele clujene
Profesorului Dumitru Zdrenghea, şeful secţiei de cardiologie a Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, i-a sugerat primarului Emil Boc să înființeze trasee de promenadă pentru clujeni în cartierele orașului. Inițiativa medicului a fost lansată, astăzi, în cadrul Promendei Inimilor din Parcul Central, eveniment dedicat în special persoanelor cu boli cardiovasculare.

"Este foarte important ca fiecare dintre noi, dar mai ales cei care au probleme de sănătate să facă 10.000 de pași zilnic, să se ferească de stres, să mănânce sănătos și să nu face excese. Nu toată lumea are posibilitatea sau timpul să ajungă până în Parcul Central sau parcurile mai mari din oraș ca să facă mișcare. Domnule primar, vă cer să vă gândiți la posibilitatea unor trasee de promenadă în cartiere pentru clujenii care seara, după masă, vor să facă un pic de mișcare", a spus medicul Zdrenghea.

Edilul a venit prompt cu un răspuns și a spus că în viitorul apropiat, astfel de trasee pot fi trasate în zona lacului din Gheorgheni, în parcul USAMV din Zorilor, în baza sportivă din Gheorgheni, iar în celelalte cartiere problema va fi dată în lucru pentru a identifica zone viabile inițiativei medicului.

Astăzi, la Cluj, are loc Promenada Inimilor: patru trasee de mișcare adresate persoanelor cu boli cardiovasculare,cât și celor sănătoase care doresc să facă mişcare pentru sănătate.

Citește și

Lucrările în zona lacului din Gheorgheni sunt aproape gata

De câţi bani este nevoie pentru parcul sportiv din Gheorgheni

Parc universitar, deschis pentru clujeni de astăzi

Comenteaza