Tulpina braziliană de COVID-19 poate reinfecta peste 60% dintre cei care au trecut prin boală

Tulpina braziliană de COVID-19 poate reinfecta peste 60% dintre cei care au trecut prin boală
| Foto: G4Media.ro

Tulpina de coronavirus din Brazilia, P.1, ar putea reinfecta până la 60 la sută dintre persoanele care au avut deja boala, spun medicii. 

În Brazilia au fost înregistrate în ultimele 24 de ore peste 71.000 de cazuri noi de COVID-19 şi aproape 2000 de decese. 

Noul coronavirus suferă deja diverse mutaţii pe glob. În România a fost depistată tulpina britanică, însă tulpina de coronavirus apărută în Brazilia, P.1, este periculoasă deoarece ar putea reinfecta mai mult de jumătate dintre persoanele care au avut deja boala și care dobândiseră imunitatea colectivă. Declarația a fost făcută miercuri, la TVR1 de medicul Marius Geantă.

"Aparent, tulpina P1 e responsabilă de reinfectarea unei mari mase de populație despre care se credea că a ajuns la imunitate de turmă. Dacă acele date despre apariția imunității de turmă sunt corecte, putem să vorbim de o probabilitate de infectare cu această tulpină a 25 până la 61 la sută din populația care dobândise imunitatea, în urma infecției anterioare", a declarat dr. Geantă.

Medicul a explicat că, în acest moment au relevanță trei tulpini ale noului coronavirus: așa numita tulpină britanică, tulpina identificată în Africa de Sud și tulpina din Brazilia.

Statul brazilian din Sao Paulo a anunțat noi restricții COVID-19 „cod roșu”, deoarece țara a înregistrat un număr record de decese din cauza noului coronavirus pentru a doua zi consecutivă. Ministerul sănătății din țară a declarat miercuri că în ultimele 24 de ore au fost raportate 1.910 decese suplimentare și 71.704 de cazuri noi de COVID-19, a anunţat aljazeera.com. 

Comenteaza