UE anunță vineri dacă aprobă vaccinul Pfizer/BioNTech pentru cei între 12 şi 15 ani

UE anunță vineri dacă aprobă vaccinul Pfizer/BioNTech pentru cei între 12 şi 15 ani

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) se va pronunţa vineri în privinţa autorizării vaccinului Pfizer-BioNTech pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

Dacă va fi aprobat, serul Pfizer va deveni primul vaccin autorizat de EMA pentru a fi administrat adolescenţilor din cele 27 de ţări al Uniunii Europene. Pentru moment, acest vaccin este autorizat doar pentru persoanele de peste 16 ani.

EMA va organiza vineri o conferinţă de presă pentru a prezenta “concluziile unei reuniuni extraordinare a comitetului său de evaluare a medicamentelor de uz uman (…) în legătură cu indicaţiile pediatrice ale vaccinului Comirnaty”, a anunţat agenţia într-un comunicat publicat miercuri, potrivit Ro Health Review.

Comirnaty este denumirea comercială a vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de gigantul farmaceutic american Pfizer în colaborare cu compania germană BioNTech. Agenţia pentru alimente şi medicamente (FDA) din Statele Unite a autorizat deja vaccinul Pfizer pentru adolescenţii din grupa de vârstă de 12-15 ani.

Comenteaza