Un director de spital din Cluj-Napoca le cere autorităților schimbarea metodologiei de testare COVID-19

Un director de spital din Cluj-Napoca le cere autorităților schimbarea metodologiei de testare COVID-19
| Foto: profimedia

Un chirurg din Cluj, director de spital, cere deschiderea tuturor serviciilor medicale și testarea tuturor pacienților. "E dreptul lor! E frustrant să vezi că sunt persoane care nu cred că există COVID-19", spune acesta, având în vedere faptul că medicii fac o muncă supraomenească.

Un director de spital din Cluj-Napoca le cere autorităților schimbarea metodologiei de testare Covid-19. Medicul chirurg Daniel Deceanu, director medical la spitalul CFR din Cluj, spune că toți pacienții trebuie testați obligatoriu, nu doar cei care se încadrează în „definiția de caz”.

Doctorul consideră că bolnavii au nevoie de toate serviciile medicale de care beneficiau și înainte de pandemie, fiindcă „există cazuri cu unele afecțiuni care au galopat în această perioadă tocmai fiindcă oamenii nu au avut acces în spitale”.

Medicul Daniel Deceanu acuză lipsa serviciilor medicale față de pacienții cu alte patologii, cei care n-au avut luni de zile acces la serviciile medicale.

„Trebuie schimbată metodologia, așa încât să fie toată lumea testată când vine la spital. Sunt mulți bolnavi care nu au avut acces la servicii medicale și nu e normal. Asta ar însemna o oarecare normalitate. În plus, oamenii plătesc servicii medicale la stat și e dreptul lor să beneficieze de tratamente.

Iar cei care vin în spital, indiferent dacă au sau nu simptome, să fie toți testați. Lăsați spitalele să funcționeze, dar testați pe toată lumea, iar cei pozitivi să fie transferați la unitățile care tratează Covid”, spune medicul pentru G4media.ro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza