"Un om nu poate sta la serviciu opt ore cu masca, se sufocă"

"Un om nu poate sta la serviciu opt ore cu masca, se sufocă"
| Foto: tamu.edu

Prof. Dr. Olga Simionescu spune că pentru un om neantrenat purtatul măştii timp de opt ore este dificil. Ea crede că pentru serviciu se vor impune reguli de izolare altfel, cu paravane. "Dacă porţi constant o mască timp de patru ore te expui la iritaţii şi reacţii adverse", a declarat aceasta.

În Ordinul privind obligativitatea purtării măştii de protecţie scrie negru pe alb că trebuie să porţi masca de protecţie în orice spaţiu public închis, deci şi la locul de muncă, pe toată durata prezenţei în oricare din spaţiile închise ale incintei. Asta nu-i de ici-colo, spun medicii, conform Mediafax.

Prof. Dr. Olga Simionescu, şeful secţiei dermatologie 1 a Spitalului Colentina: "Un om când se duce la serviciu nu poate să stea opt ore cu masca aceea că se sufocă, mai ales dacă nu este un om antrenat, un medic, personal care toată ziua să poarte mască. Cred că pentru serviciu se vor impune reguli de izolare altfel, cu paravane."

Autorităţile mai spun masca trebuie schimbată la fiecare patru ore, sau când se deteriorează.

Prof. Dr. Olga Simionescu: "Masca nu trebuie în niciun caz spălată, nu e o lenjerie intimă să o spălăm, şi nu trebuie ţinută mai mult de două ore. În patru ore când porţi constant o mască te expui deja la iritaţii şi reacţii adverse dificile".

Dacă eşti afară, în spaţiu deschis şi faci sport nu trebuie să porţi mască, pentru că trebuie să ai acces neîngrădit la oxigen, încheie dr. Simionescu.

Comenteaza