Un spital din România cu 15 paturi la ATI nu poate prelua pacienți COVID, pe motiv că se fac renovări

Un spital din România cu 15 paturi la ATI nu poate prelua pacienți COVID, pe motiv că se fac renovări

Spitalul Militar de Urgenţă Sibiu are 15 paturi ATI complet funcţionale care stau nefolosite, în condiţiile în care în ţară se caută cu disperare locuri pentru bolnavii COVID în stare gravă. 

Unitatea medicală este în renovare până, cel mai probabil, în luna decembrie.

Directorul DSP Sibiu, dr. Gabriel Budescu, a declarat, vineri, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, că Spitalul Militar de Urgenţă nu poate prelua pacienţi COVID-19 pentru că e în renovare.

„Astăzi (vineri – n.r.) am efectuat o vizită de informare la Spitalul Militar să vedem care este stadiul pregătirilor, pentru că Spitalul Militar este în renovare, inclusiv ATI (...) până la sfârşitul lui noiembrie, s-ar putea luna decembrie”, a spus Budescu, potrivit Mediafax.

Acesta a spus că a avut loc o discuţie cu comandantul Spitalului Militar Sibiu pentru a identifica dacă sunt spaţii sau dacă este posibil să găsească o soluţie pentru a putea fi pregătiţi, dacă situaţia o va cere, pentru a prelua anumite patologii din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, care este, în prezent, sufocat de numărul mare de bolnavi COVID-19.

Soluţiile vor putea fi găsite, însă, doar în momentul când va fi primit şi acordul Ministerului Apărării, potrivit directorului DSP Sibiu, care spune că, în prezent, paturile ATI din Spitalul Militar sunt acoperite.

„Paturile de la ATI sunt acoperite, nu funcţionează, acolo sunt lucrări, sunt schele. (...) Sunt schele în ATI. Toate paturile sunt acoperite cu un plastic anume pentru că sunt protejate”, a mai spus Budescu. Întrebat de ce specialiştii Spitalului Militar Sibiu nu ajută celelalte spitale COVID din judeţ, medicul Gabriel Budescu nu a răspuns.

Comandantul Spitalului Militar Sibiu, comandantul Doru Moga, a declarat, în aceeaşi şedinţă, că regulamentul militar nu îi dă voie să facp niciun fel de declaraţii. „Din păcate, cum am explicat la toţi cei care m-au contactat, nu am mandat să vorbesc. Dacă doriţi, puteţi trimite întrebări în scris şi vă răspund la ele. Trebuie să respect regulamentul militar. Dacă se înţelege acest lucru, bine, dacă nu, nu am ce să fac altceva”, a spus Moga.

Spitalul Militar de Urgenţă Sibiu a preluat, în timpul stării de urgenţă, o parte din patologia Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, care era închis şi se ocupa doar de cazurile COVID-19. Spitalul Militar de Urgenţă Sibiu este, de altfel, singurul din oraş, care nu a tratat niciun pacient infectat cu SARS-CoV-2.

Cei mai mulţi dintre sibienii cu coronavirus sunt internaţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, iar spitale suport sunt Spitalul TBC şi Spitalul CFR, însă niciunul dintre cele două nu au terapie intensivă.

loading...
Comenteaza