Unde poate fi făcut în Cluj vaccinul ACTUALIZAT anti-COVID/ Prin ce diferă de varianta anterioară

Unde poate fi făcut în Cluj vaccinul ACTUALIZAT anti-COVID/ Prin ce diferă de varianta anterioară

A fost publicată lista centrelor de vaccinare în care se administrează noul vaccin anti-COVID.

Lista centrelor de vaccinare în care se administrează noul vaccin COVID-19 (COMIRNATY ORIGINAL / OMICRON BA.4-5-Pfizer BioNTech) cuprinde 67 de locații la nivel național, dintre care doar una în județul Cluj.

Este vorba despre Centrul de vaccinare a Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, de pe strada Victor Babeș, nr.1, care a fost redeschis lunea trecută, pe 12 decembrie, și în care se va administra serul care vizează variantele Omicron BA.4 și BA.5 și SARS-CoV-2 original. 

Centrul se adresează tuturor celor care doresc să se vaccineze, adulți și copii cu vârsta de cel puțin 12 ani, pe baza unei programări telefonice, la numărul 0745754559, de luni până vineri, în intervalul orar 8-13.

La vaccinare, pacienții vor prezenta buletinul/cartea de identitate și dovada vaccinării cu schema primară completă. Clujenii se pot vaccina și la medicii de familie care vaccinează împotriva COVID-19.

Minorii în vârstă de cel puțin 12 ani vor fi însoțiți la vaccinare de un părinte/tutore legal care va avea asupra sa cartea de identitate proprie, certificatul de naștere al copilului și dovada vaccinării cu schema primară completă.

În acest centru de vaccinare se utilizează exclusiv vaccinul COVID-19 COMIRNATY Original/Omicron BA.4-5 - Pfizer BioNTech.

Noua formulă de vaccin este adaptată pentru a oferi o protecție mai largă față de tulpina originală și față de subvariantele Omicron BA.4 și BA.5. Se pot vaccina toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani, cărora li s-a administrat schema primară de vaccinare împotriva COVID-19 cu cel puțin 3 luni înainte.

Vaccinul oferă protecție împotriva complicațiilor și formelor grave ale bolii.

Comenteaza