Ungaria a început imunizarea cu Sputnik V şi aşteaptă 500.000 de doze de vaccin chinezesc

Ungaria a început imunizarea cu Sputnik V şi aşteaptă 500.000 de doze de vaccin chinezesc

Ungaria, prima ţară din UE care cumpără vaccinul rusesc, a încheiat un contract pentru două milioane de doze de vaccin Sputnik V, suficiente pentru imunizarea a un milion de persoane.

Ungaria a început joi vaccinarea cu vaccinul rusesc anti-COVID-19 Sputnik V şi aşteaptă să primească săptămâna viitoare 500.000 de doze din vaccinul chinezesc Sinopharm, a declarat şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas, relatează agenţia EFE.

Guvernul condus de Viktor Orban a acuzat de mai multe ori Uniunea Europeană pentru lentoarea procesului centralizat de achiziţie a vaccinurilor gestionat de Comisia Europeană, astfel că a decis să cumpere vaccinuri Sputnik V şi Sinopharm, în plus faţă de vaccinurile Pfizer/Biontech, Moderna şi AstraZeneca achiziţionate prin contractele încheiate de Comisia Europeană.

Gergely Gulyas a spus că săptămâna viitoare vor sosi în Ungaria 500.000 de doze din vaccinul Sinopharm, care va fi evaluat de autorităţile sanitare ungare înainte să înceapă administrarea lui. Guvernul de la Budapesta a comandat cinci milioane de doze de vaccin Sinopharm, a căror livrare preconizează să se desfăşoare până în luna mai.

Comenteaza