Ungaria ne trimite ventilatoare şi Favipiravir

Ungaria ne trimite ventilatoare şi Favipiravir

Ungaria trimite 40 de ventilatoare, măşti de ventilaţie noninvazivă şi 3.000 de cutii de Favipiravir în mai multe spitale din România.

Ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, a anunțat joi că 40 de ventilatoare, 1.650 măşti de ventilaţie noninvazivă şi 3.000 de cutii de Favipiravir vor fi trimise către 20 de spitale din România pentru a ajuta această ţară să gestioneze epidemia de COVID-19, relatează MTI, conform Agerpres. Majoritatea spitalelor de destinaţie sunt situate în Transilvania.

 ”Având în vedere că această epidemie nu ţine cont de frontiere, succesul gestionării ei în ţările vecine contribuie mult la reuşita eforturilor de răspuns la epidemie în Ungaria”, a spus Szijjarto. Ministrul a menţionat că al patrulea val al pandemiei face ravagii în Europa şi ţările cu rate mici de vaccinare, precum România, pot da uşor de necaz.

Numeroşi pacienţi în România au nevoie de tratament invaziv şi multe spitale fac faţă cu greu situaţiei, a afirmat şeful diplomaţiei ungare.

Ministrul a adăugat că pentru găsirea celor mai bune modalităţi de asistenţă sunt în desfăşurare consultări între guvernele de la Budapesta şi Bucureşti.

Comenteaza