Ungaria, pusă la pământ de COVID. A înregistrat cel mai mare număr de morți din ultimele luni

Ungaria, pusă la pământ de COVID. A înregistrat cel mai mare număr de morți din ultimele luni

Autorităţile sanitare din Ungaria au informat marţi că, în ultima zi au înregistrat peste 200 de decese cauzate de COVID-19, cel mai ridicat număr din aprilie și până acum.

De asemenea, în ultimele 24 de ore numărul persoanelor spitalizate cu COVID-19 a crescut cu 128, cu 32 mai multe decât în ziua precedentă, astfel încât numărul total al pacienţilor a ajuns la 7.568, relatează EFE, conform Agerpres.

În ce priveşte noile contagieri, numărul a rămas stabil la 4.311 cazuri, reprezentând jumătate din media contagierilor înregistrate în ultimele şapte zile, potrivit datelor publicate de platforma Our World in Data.

Campania de vaccinare a stagnat în Ungaria, cu 63% din populaţie vaccinată cu schema completă.

În pofida numărului mare de contagieri şi de decese, guvernul ultranaţionalist ungar nu a introdus restricţii severe şi nici nu a dispus închiderea activităţilor, cum s-a întâmplat în primăvara aceasta.

Purtarea măştii rămâne obligatorie în spaţiile publice şi în interior, precum şi în transportul public, în timp ce companiile pot cere angajaţilor să se vaccineze, deşi până acum sunt puţine cele care au recurs la această măsură.

loading...
Comenteaza