Unii români pun presiune pe medici să le dea certificatul de vaccinare fără să se imunizeze. Medic de familie: ''Îl cer pur și simplu''

Unii români pun presiune pe medici să le dea certificatul de vaccinare fără să se imunizeze. Medic de familie: ''Îl cer pur și simplu''

Sunt români care pun presiune pe medicii de familie să le ofere certificatul de vaccinare, iar în realitate să nu-i imunizeze anti-COVID, a declarat la DigiFM președintele grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei, Gindrovel Dumitra.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Gindrovel Dumitra a spus că inclusiv lui i s-a întâmplat să vină pacienți să-i ceară doar documentul de imunizare. Astfel de cazuri s-ar fi petrecut în mai multe zone ale țării, a admis la Digi FM Gindrovel Dumitra.

Medicul a susținut că toți colegii săi au refuzat solicitările pacienților de a le da doar certificatul fără să-i vaccineze: "Din discuțiile pe care le-am purtat cu colegii mei, pe forumurile noastre de discuții, a reieșit că s-a întâmplat și în altă parte. Dar colegii spun că nu au dat curs solicitării.", a spus medicul. 

Unii români ar fi plătit ca să fie vaccinați doar în acte, pentru a obține certificatul COVID. Așa a apărut termenul de "vaccinare la chiuvetă", a susținut medicul Cristian Oancea de la Timișoara. Doctorul a spus că pacienți care susțineau că au fost vacccinați au mers la spital, cu forme grave de COVID. De aici, și suspiciunea că imunizarea ar fi fost de fapt fictivă.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza