Oxford opreşte testarea vaccinului AstraZeneca pe copii şi adolescenţi. Se vrea lămurită legătura între ser și cheagurile de sânge

Oxford opreşte testarea vaccinului AstraZeneca pe copii şi adolescenţi. Se vrea lămurită legătura între ser și cheagurile de sânge
| Foto: Times of India

Universitatea Oxford oprește studiul vaccinului AstraZeneca pe copii. Oamenii de știință așteaptă mai multe infromații despre posibila legătura dintre vaccin și apariția cheagurilor de sânge. 

Studiul vaccinului AstraZeneca efectuat pe copiii din Marea Britanie a fost întrerupt, până când autoritatea de reglementare a medicamentelor va oferi mai multe informații despre o posibilă legătură între ser și cheagurile de sânge apărute la adulți, relatează Sky News.

Un purtător de cuvânt al Universității Oxford a subliniat că nu există „probleme de siguranță” cu acest studiu, dar că se așteaptă informații suplimentare de la Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor Medicale (MHRA).

„Deși nu există probleme de siguranță în studiul clinic pediatric, așteptăm informații suplimentare de la MHRA cu privire la analiza cazurilor rare de tromboză / trombocitopenie care au fost raportate la adulți, înainte de a efectua alte vaccinări în cadrul studiului”, se arată în comunicat.

„Părinții și copiii ar trebui să participe în continuare la toate vizitele programate și pot accesa site-urile alocate studiului dacă au întrebări”, au transmis reprezentanții universității.

În weekend, au fost raportate 30 de cazuri de coagulare a sângelui înregistrate de MHRA, din cele 18 milioane de doze de vaccin AstraZeneca administrate în Marea Britanie.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza