Unul dintre marii “jucători” de pe piața vaccinurilor, anunț de ultimă oră

Unul dintre marii “jucători” de pe piața vaccinurilor, anunț de ultimă oră
| Foto: bostonglobe.com

Cei de la Moderna spun că o versiune modificată a vaccinului lor, dezvoltată special împotriva variantei sud-africane, este pregătită pentru testarea pe oameni.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Vaccinul, numit mRNA-1273.351, este gata pentru a fi testat într-un studiu clinic în stadiu incipient, pentru a determina dacă poate fi utilizat împotriva tulpinei din Africa de Sud, cunoscută şi sub numele de B.1.351.

Moderna a descoperit că schema sa actuală cu două doze generează un răspuns imun mai slab împotriva tulpinii din Africa de Sud, deşi compania a spus că anticorpii la pacienţi rămân peste niveluri care ar trebui să protejeze împotriva virusului.

„Moderna a trimis doze din vaccinul său candidat împotriva variantei (…) identificate pentru prima dată în Africa de Sud către NIH (American National Institutes of Health), pentru un studiu clinic”, se menționează într-un comunicat de presă al companiei americane.

Potrivit alephnews.ro, CEO-ul companiei, Stephane Bancel  a declarat: „Moderna se angajează să aducă cât mai multe actualizări la vaccinul nostru până când pandemia va fi sub control. Sperăm să demonstrăm, dacă este necesar, că dozele se pot face la niveluri mai mici, ceea ce ne va permite să oferim mult mai multe doze comunităţii globale la sfârşitul 2021 şi 2022, dacă este necesar“, a spus şi CEO-ul companiei, Stephane Bancel.

Oficialii din domeniul sănătăţii SUA sunt din ce în ce mai îngrijoraţi de noile variante emergente ale virusului, în special tulpina B.1.351, care s-a dovedit că reduce eficacitatea vaccinurilor aflate pe piaţă, dar şi a celor aflate în curs de dezvoltare.

Moderna a anunţat pentru prima dată pe 25 ianuarie că lucrează la o variantă de rapel care să protejeze împotriva variantei din Africa de Sud. Compania a declarat miercuri că intenţionează să evalueze trei abordări pentru creşterea imunităţii.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza