Foto Cum arată o zi pe secţie ATI a unui spital din CLUJ, care tratează bolnavi de COVID

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca au lansat o serie de materiale informative despre activitatea din secțiile clinicii.

Seria de materiale informative despre activitatea din spital prezentată de SCJU începe cu secțiile de anestezie și terapie intensivă.

"Pandemia COVID-19 a adus în atenția opiniei publice importanța vitală pe care secțiile de terapie intensivă o au în interiorul spitalelor. Cu toate acestea, indiferent de condițiile epidemiologice, activitatea acestor secții rămâne mereu complexă, iar miza este, de cele mai multe ori, viața pacienților internați.

Secțiile și compartimentele noastre de terapie intensivă (9 în total) realizează toate tipurile de monitorizare și toate procedurile existente, specifice specialității, la standarde europene.

Monitorizarea hemodinamică avansată, epurarea renală continuă, filtrarea citokinelor și endotoxinelor sunt proceduri care se realizează de rutină. Indiferent că este vorba de dializă, plasmafereză, suport hepatic extracorporeal (așa numita „dializă hepatică”) sau oxigenarea extracorporeală putem oferi pacienților noștri toate îngrijirile de care au nevoie.

În contextul COVID-19, secțiile de terapie intensivă au trecut printr-un proces de acomodare, care a însemnat modificarea circuitelor, creșterea capacității de spitalizare sau implementarea unor noi protocoale. Spre exemplu, Secția Clinică ATI I și Secția ATI (Clinicilor, nr. 4-6) tratează, anual, aproximativ 2000 de pacienți.

V-ați întrebat vreodată ce presupune o zi obișnuită într-un spital? Incursiune în secțiile ATI a SCJU Cluj-Napoca

Volumul de muncă și responsabilitatea sunt, indiscutabil, mari, însă întrebați fiind de ce și-au ales specialitatea anestezie și terapie intensivă, atât Conf. Dr. Cristina Petrișor (medic șef ATI I), cât și Dr. Dan Dîrzu (medic șef Secția ATI ) ne-au răspuns răspuns similar: „pentru mine, e mai mult decât o slujbă. Este o vocație pe care o exercit ca pe o necesitate vitală.

V-ați întrebat vreodată ce presupune o zi obișnuită într-un spital? Incursiune în secțiile ATI a SCJU Cluj-Napoca

Le mulțumim echipelor ATI pentru profesionalismul cu care își practică meseria”, au transmis reprezentanții SCJU Cluj-Napoca.

Comenteaza