Vaccinare obligatorie împotriva COVID, de astăzi, în Grecia, pentru cei peste 60 de ani

Vaccinare obligatorie împotriva COVID, de astăzi, în Grecia, pentru cei peste 60 de ani

Grecia aplică începând de luni amenzi pentru persoanele de peste 60 de ani care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19.

Noile reglementări impun ca orice persoană care depăşeşte acest prag de vârstă să plătească o taxă lunară de 100 de euro dacă a ales să nu se vaccineze.

Reglementarea a fost anunţată în luna noiembrie, informează agenţia dpa, conform Agerpres.

Autorităţile sanitare vor transmite numele cetăţenilor nevaccinaţi autorităţilor financiare pentru a putea fi aplicate amenzi. Sumele colectate vor fi folosite pentru a sprijini spitalele din Grecia.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat că există o modalitate simplă de a evita această taxă. "Vă vaccinaţi şi apoi nu plătiţi nicio amendă", a declarat el pentru postul de televiziune ANT1 într-un interviu acordat săptămâna trecută.

Guvernul consideră deja că măsura este un succes. De la anunţarea sancţiunilor cu şase săptămâni în urmă, circa 217.000 de persoane cu vârsta peste 60 de ani s-au vaccinat, rata de vaccinare în rândul acestei grupe de vârstă ajungând la 90%.

Mitsotakis a exclus însă vaccinarea obligatorie pentru alte grupe de vârstă, precizând că vârstnicii au fost în principal cei au făcut forme grave de COVID-19 şi au necesitat internare.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza