Vaccinarea anti-COVID | Bucureștiul se apropie de 60%. Cum stă Clujul

Vaccinarea anti-COVID | Bucureștiul se apropie de 60%. Cum stă Clujul

Coordonatorul CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiță, afirmă că, în prezent, rata de acoperire vaccinală în România e de circa 33%.

Bucureștiul rămâne lider în ceea ce privește rata de acoperire vaccinală, cu un procent de aproape 60%, urmat de județul Cluj.

"La nivel de acoperire vaccinală, municipiul București este la aproape 60%, mai exact 59,4%, județul Cluj are o rată de acoperire vaccinală de 52,3 %.

11% dintre judeţe au rată de acoperire vaccinală între 40 şi 50%, 65% dintre județe au acoperire vaccinală între 30 şi 40%, iar 19% dintre județe au o acoperire între 20 - 30%. Cea mai mică rată de acoperire vaccinală este de aproximativ 24% în județul Suceava", a precizat Valeriu Gheorghiţă, marți, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Președintele CNCAV a mai precizat că, în prezent, rata de acoperire vaccinală în România e de circa 33%, vaccinări cu doza I. De la debutul campaniei de vaccinare, peste 6,5 milioane de persoane au fost vaccinate cu cel puțin o doză, peste 5,97 milioane cu schema completă de vaccinare și peste 371.000 cu doza III.

Comenteaza