Vaccinarea la medicii de familie, amânată

Vaccinarea la medicii de familie, amânată

Vaccinarea împotriva coronavirusului în cabinetele medicilor de familie nu va începe astăzi, așa cum era programat inițial. Medicii de familie se plâng că nu pot începe imunizarea din lipsă de bani pentru a achiziționa toate echipamentele necesare dar și pentru că pacienții nu și-au exprimat dorința de a primi vaccinul de la Johnson & Johnson.

Vicepreședintele Comitetului național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, Andrei Baciu, a anunțat pe Facebook că începând de marți vor exista peste 3.000 de noi fluxuri de imunizare, dar medicii de familie se plâng că nu pot începe imunizarea în cabinetele proprii, din lipsă de bani pentru a achiziționa toate echipamentele necesare dar și pentru că pacienții nu și-au exprimat dorința de a primi vaccinul de la Johnson & Johnson. Deși suma pe care o vor primi cadrele medicale pentru fiecare persoană vaccinată a crescut de la 30 de lei la 40 de lei, aceasta este încă insuficientă, susțin medicii de familie.

Administrarea vaccinului Janssen va fi într-o singură doză, deci nu este nevoie de rapel, iar acest ser poate fi administrat tuturor persoanelor peste 18 ani.

Doar 64 de medici de familie din Cluj vor să vaccineze

În judeţul Cluj doar 64 de medici de familie s-au oferit să participe activ la campania de vaccinare anti-COVID în cabinetele proprii.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a afirmat că miza vaccinării va fi în mediul rural, având în vedere că mai mult din jumătatea populației trăiește acolo. „Eu vă spun că miza va fi mediul rural. Până la urmă orașele vor veni pe linia aceasta a vaccinării, dar trebuie să ne gândim că jumătate din populația României trăiește în mediul rural. Acolo va fi importantă mobilizarea și implicarea tuturor actorilor cu rezonanță și influență la nivel regional, și aici preotul va rămâne cu un rol decisiv", a declarat Boc acum câteva zile. 

Comenteaza