Breaking news Vaccinarea Pfizer/BioNTech ar putea începe în câteva zile

Vaccinarea Pfizer/BioNTech ar putea începe în câteva zile

Marea Britanie a devenit prima ţară din lume care a aprobat vaccinul împotriva COVID-19 produs de Pfizer / BioNTech pentru utilizare pe scară largă, iar imunizările ar putea începe în câteva zile.

Autoritatea de reglementare britanică MHRA spune că vaccinul, care oferă o protecție de până la 95% împotriva COVID-19 și este sigur pentru a fi folosit pe scară largă, iar imunizările ar putea începe în câteva zile pentru persoanele din grupuri cu prioritate ridicată, transmite Mediafax.

Marea Britanie a comandat deja 40 de mii de doze - suficient pentru a vaccina 20 de mii de oameni, cu două doze pentru fiecare.

Aproximativ 10 milioane de doze ar trebui să fie disponibile în curând.

Este cel mai rapid vaccin care a trecut de la concept la realitate, având nevoie de doar 10 luni pentru a urma aceiaşi paşi de dezvoltare care se întind în mod normal pe un deceniu.

Deși vaccinarea poate începe, oamenii trebuie să rămână vigilenți și să respecte regulile pentru a opri răspândirea, spun experții.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat marţi că va organiza cel mai târziu la 29 decembrie o reuniune extraordinară pentru a da - sau nu - undă verde comercializării vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Pfizer și BioNTech.

Comenteaza