Vaccinați vs nevaccinați: Procentul infectărilor din ultima săptămână/ Clujul, printre județele cu cele mai multe cazuri

Vaccinați vs nevaccinați: Procentul infectărilor din ultima săptămână/ Clujul, printre județele cu cele mai multe cazuri

Institutul Naţional de Sănătate Publică a publicat raportul privind cazurile de COVID-19 din ultima săptămână.

INSP informează că 42,9% dintre cazurile înregistrate în săptămâna 7 – 13 februarie au fost depistate în Bucureşti şi judeţele Timiş, Cluj, Constanţa şi Prahova.

Potrivit raportului, în intervalul menționat, 50,6% dintre cazurile de COVID-19 confirmate în România s-au înregistrat la persoane nevaccinate.

Dintre cei vaccinaţi anti-COVID care s-au îmbolnăvit, 47% erau fie imediat după imunizare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

Conform INSP, în săptămâna 7-13 februarie, 25,9% din totalul deceselor au fost înregistrate în judeţele Bucureşti, Constanţa, Bihor, Prahova şi Iaşi.

80,1% dintre decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 86,1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54,7% din decese – la bărbaţi. INSP precizează că 93,4% dintre decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Comenteaza