Breaking news Valul 4 lovește Cluj-Napoca! Incidența a trecut de pragul de 2 la mie

Valul 4 lovește Cluj-Napoca! Incidența a trecut de pragul de 2 la mie

Rata infectărilor cu SARS-CoV-2 a trecut de 2 la mie în Cluj-Napoca, prag de la care se impun noi măsuri restrictive.

Incidența cazurilor de COVID-19 a urcat marți la 2,03 la mie în Cluj-Napoca, după ce în municipiu au fost depistate noi cazuri de infectare. Numărul cazurilor active în municipiu a ajuns la 685 în Cluj-Napoca, față de 653, câte raporta DSP ieri. 

În județ sunt 1.213 cazuri active, iar rata infectărilor a ajuns la 1,60 la mie. Cele mai mari incidențe sunt în comunele Cătina, care a ajuns la 6,58 la mie și Ploșcoș - 4,82 de cazuri la mie. Peste pragul de 3/1.000 sunt Feleacu - 3,15, Jichișu de Jos - 3,45 și Săndulești - 3,19 la mie. 

Restricții noi peste pragul de 2 la mie

În localitățile în care valoarea ratei de incidență cumulată, calculată la 14 zile, depășește 2 la mie, organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore sau persoanele care au trecut prin boală.

De asemenea, se restrânge capacitatea de funcționare la interior în cazul restaurantelor și barurilor, dar și procentul de ocupare a sălilor de spectacole și cinema. (detalii AICI)

Comenteaza