Valul 4 umple secțiile ATI! Au mai rămas doar 260 de paturi libere

Valul 4 umple secțiile ATI! Au mai rămas doar 260 de paturi libere

Premierul Florin Cîţu a cerut, duminică, prefecţilor şi reprezentanţilor DSP, să crească "cât mai repede" numărul de paturi disponibile la secţiile de terapie intensivă pentru pacienții COVID.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Premierul Florin Cîţu a cerut prefecților din teritoriu să crească numărul de paturi disponibile la secţiile de terapie intensivă, astfel încât să se ajungă la 1.600.

"Aş vrea să vorbim despre situaţia de la ATI. Avem deja 600 de persoane. Ultima informare pe care o aveam este că avem ca număr de paturi disponibile 860, aş vrea cât mai repede să revenim la 1.600 de paturi disponibile pentru secţiile ATI. Dacă este nevoie de intervenţia mea, spuneţi, dar ştiu foarte bine că putem să ajungem la 1.600 de paturi. Să-mi spuneţi cum şi când ajungem acolo, ca să nu fim luaţi pe nepregătite", a transmis, duminică, premierul, la Palatul Victoria.

Cîțu a subliniat că România se află pe o pantă ascendentă în privinţa pandemiei de coronavirus și a spus că sunt județe în care "situaţia este deja îngrijorătoare" și că vor trebui luate măsuri.

"În ceea ce priveşte situaţia epidemiologică, ştiţi foarte bine că, din păcate, suntem pe o pantă ascendentă, avem câteva judeţe unde situaţia este deja îngrijorătoare şi incidenţa a sărit de 2 la mie. Bistriţa-Năsăud şi Ilfov sunt deja aproape, sunt peste, ajung chiar la 3 la mie. Aici clar trebuie să vedem ce soluţii vom lua în perioada următoare şi cum ne asigurăm că toate măsurile sunt respectate", a mai spus premierul.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza