Vești mai bune decât speram. Cât durează imunitatea împotriva noului coronavirus, dacă ai făcut deja boala

Vești mai bune decât speram. Cât durează imunitatea împotriva noului coronavirus, dacă ai făcut deja boala
| Foto: stirileprotv.ro

Un studiu realizat de cercetătorii britanici arată că, timp de cel puțin 6 luni, nivelurile de anticorpi rămân ridicate.

Potrvit studiului, aproape toate persoanele care s-au vindecat după ce au fost bolnave de SARS-CoV-2 prezintă un nivel important de anticorpi, pentru minim 6 luni, lucru care pare să-i protejeze de o nouă contaminare, arată rezultate publicate miercuri de un studiu britanic.

Conform acestui studiu, derulat în rândul participanților depistați pozitiv la testele pentru depistarea infectării anterioare cu Covid-19, 99% dintre persoane au prezentat anticorpi la SARS-CoV-2 timp de trei luni, potrivit rezultatelor cercetării. După încheierea celor 6 luni de monitorizare în cadrul studiului, 88% dintre aceștia aveau încă anticorpi.

Studiul s-a desfășurat de la sfârșitul lunii mai 2020 până la începutul lunii decembrie, pe baza eșantioanelor lunare de sânge luate de la tineri, dar și de la adulți, relatează Fanatik.ro.

Cel mai frecvent simptom asociat cu anticorpii împotriva Covid-19 a fost pierderea simțului gustului și a mirosului, care a fost raportată de 43% dintre participanți. Aproximativ un sfert erau complet asimptomatici.

Comenteaza